Meer dan 25 jaar dé schoonmaakspecialist
Terug naar het overzicht

De bijdrage van Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V. aan een circulaire economie

Schoonmaker - Balans Schoonmaak

Bij Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V. nemen we onze mensen en het milieu serieus. We werken bijvoorbeeld niet met schoonmaakproducten die slecht zijn voor het milieu, maar enkel met volledig groene en veilige producten. Daar stopt het echter niet. Om onze stempel op het milieu zo klein mogelijk te houden starten we medio 2018 met een pilot circulaire economie, in samenwerking met Dura Vermeer.

Wat betekent circulaire economie?

De circulaire economie, ook wel de kringloop economie, is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waarde vernietiging te minimaliseren. In het bestaande, zogenaamde lineaire systeem, worden grondstoffen omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Bij een circulair economisch systeem draait het dus om optimaal gebruik- en hergebruik van grondstoffen om de waarde van producten na hun levensduur niet verloren te laten gaan.

Hoe werkt een circulair economisch systeem?

Het circulaire economie systeem heeft twee kringlopen van materialen. Een biologische kringloop en een technische kringloop. In de biologische kringloop worden reststoffen na gebruik veilig teruggevloeid in de natuur. In de technische kringloop worden product(onderdelen) zo ontworpen en verkocht dat ze op kwalitatief hoogwaardig niveau opnieuw gebruikt kunnen worden. Hierdoor blijft de economische waarde van de producten zoveel mogelijk behouden. Het circulaire economie systeem is dus ecologisch én economisch gezien restauratief.

Wat Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V. al doet aan de kringloopeconomie

Wij vinden het belangrijk onze stempel op het milieu zo klein mogelijk te houden. Daarom hebben we onlangs de keuze gemaakt om enkel met de schoonmaakproducten van Green Care PROFESSIONAL te werken. Deze schoonmaakproducten zijn veilig voor mens en milieu en volledig herbruikbaar. Dat geldt zowel voor de gebruikte chemicaliën als voor de verpakkingen. Verder is de productie van deze schoonmaakmiddelen CO2 neutraal. Ook investeert Green Care in sociale en ecologische projecten wereldwijd. We gebruiken deze producten bij al onze schoonmaakdiensten.

De pilot circulaire economie van Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V.

Ons streven is om medio 2018 onze eigen circulaire economie pilot te lanceren. Dat doen we niet alleen, maar samen met Dura Vermeer. Bekijk hier de recensie van Dura Vermeer.

Meer weten of partner worden van schoonmaakbedrijf Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V.?