Meer dan 25 jaar dé schoonmaakspecialist
Terug naar het overzicht

Medisch schoonmaakonderhoud?

Schoonmaak in Zaandam - Balans Schoonmaak

Schoonmaken in de gezondheids-branche is werk voor experts. Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V. werkt met RAS-gecertificeerde schoonmaakmedewerkers die expert zijn op het gebied van schoonmaak ik de gezondheidszorg. Zo kunnen wij onze samenwerkingspartners in de medische sector verzekeren van een grondige, veilige en correcte schoonmaak.

Wat is een RAS-certificaat?

RAS is de afkorting voor ‘Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche’. De medewerkers van professioneel schoonmaakbedrijf Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten B.V. zijn RAS-gecertificeerd. Dat betekent dat zij in ieder geval de basis(vak)opleiding schoonmaak hebben afgerond en bijbehorend diploma hebben ontvangen.

Wat leert een schoonmaakmedewerker tijdens de basisopleiding schoonmaak?

De RAS-opleidingen zijn er in vele soorten en maten. De basisopleiding schoonmaak is gericht op het veilig en correct uitvoeren van algemene schoonmaakwerkzaamheden. Deze opleiding is voldoende als een medewerker reguliere panden schoonmaakt, denk hierbij aan bijvoorbeeld kantoren schoonmaken.

Onze schoonmaakexperts in de gezondheidszorg gaan een stapje verder

Onze collega’s die werkzaam zijn in de panden die vallen onder de noemer ‘medische instelling’ hebben een extra opleiding gedaan. Zij hebben een certificaat voor de basisopleiding schoonmaken met aanvullende module ‘gezondheidszorg’. Deze opleiding is gericht op het reinigen in de gezondheidszorg. Je kan hierbij denken aan schoonmaak van een ziekenhuis. Maar ook andere gezondheidsinstellingen zoals een tandartspraktijk of een andere medische (privé)kliniek vallen onder het kopje ‘medische instelling’. Ons aanbod van schoonmaakdiensten bestaat onder andere uit basis schoonmaakonderhoud en professioneel ramen wassen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?