Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

4 redenen waarom een schone werkplek belangrijk is

Schoonmaken in de horeca

Het schoonhouden van jouw werkplek is belangrijker dan de meeste mensen realiseren. Voor sommige werkgevers lijkt het een extra last om ervoor te zorgen dat een werkplek spic en span is. Toch is een schone werkplek heel belangrijk voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de werknemers. Waarom? De grootste redenen lees je hieronder.

Reden 1: Hygiëne 

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende reden die je kunt bedenken: hygiëne. Bedrijfshygiëne is ten eerste heel erg belangrijk omdat dit het visitekaartje is naar jouw werknemers en klanten. Laten zien dat de gezondheid van de medemens belangrijk voor jou is, is enorm belangrijk voor jouw imago. Zorg er daarom voor dat er geen rottend eten in de koelkast ligt, dat er zeep is voor de handen en dat er regelmatig een schoonmaker langskomt die écht een grote schoonmaak houdt. Schoonmaakbedrijf Balans Schoonmaak biedt een full service schoonmaakdienst aan en beschikt daarnaast over gecertificeerde schoonmaakspecialisten. Wanneer je ons jouw pand laat schoonmaken, weet je zeker dat de hygiëne goed zal zijn voor jou en al jouw medewerkers. Daarnaast voorkomt je door goede hygiëne ook ongedierte!

Reden 2: Betere weerstand

Wanneer jij en jouw medewerkers kunnen werken in een hygiënische, schone omgeving, zal de weerstand aanzienlijk verbeteren. Er zullen minder mensen ziek worden op het werk waardoor er ook minder ziekteverzuim zal zijn. Vervuilde werkomgevingen zijn namelijk broedplaatsen voor bacteriën. Kantoorschoonmaak is dus echt van belang!

Reden 3: Productiviteit

De productiviteit van jouw medewerkers ligt veel hoger wanneer zij in een opgeruimde en schone omgeving werken: dit bevestigen verschillende onderzoeken. Wanneer er frisse lucht in het pand is, werken de hersenen beter en raken de mensen minder snel vermoeid. Wanneer er geen bacteriën aanwezig zijn, raken de mensen niet ziek waardoor ze natuurlijk beter en sneller blijven werken. Zo zorgt een schone school voor betere schoolresultaten van de leerlingen.

Daarnaast is de sfeer van, bijvoorbeeld een kantoor, erg belangrijk voor de productiviteit van de mens. Wanneer een persoon in een schone omgeving werkt waar veel licht is en frisse lucht, zal de persoon zich ook gelukkiger voelen. Wanneer de medewerkers merken dan de werkgever waarde hecht aan de gezondheid van de medewerker, creëert dit een fijne werk sfeer.

Reden 4: De veiligheid

Struikelen, vallen en uitglijden over viezigheid en spullen, zijn nog altijd de grootste reden van het oplopen van een letsel op de werkvloer. Daarom is het erg belangrijk dat de vloer wordt opgeruimd, schoongemaakt en gedroogd. Dit kan gedaan worden door reinigingsmachines. Wij, Balans Schoonmaak, zorgt ervoor dat jouw vloer grondig schoongemaakt wordt zodat de veiligheid van jouw werkplek geoptimaliseerd wordt.

Zo zie je dat het schoonhouden van jouw kantoor erg belangrijk is. Heb je vragen? Of wil je gebruikmaken van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Er staat een heel team klaar om jou te helpen!