Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!

Sustainable Development Goals: Onze duurzaamheidsvisie

Ontdek Balans Schoonmaak, waar we niet alleen ruimtes schoonmaken, maar ook een verschil maken in onze wereld. Wij geloven dat de weg naar een schonere toekomst meer omvat dan alleen het mooiste verhaal kunnen opschrijven. Daarom hanteren we een duurzaamheidsbeleid dat steunt op het ‘eerlijke verhaal’. We richten ons bij Balans op drie kernpijlers: klachtenafhandeling, CO2-uitstoot en Social Return On Investment. Maar op deze kernpijlers willen we scoren.

Wat zijn Sustainable Development Goals?

De duurzaamheidsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, of SDG’s) van de Verenigde Naties bieden handvatten voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. De drie pijlers van het duurzaamheidsbeleid van Balans Schoonmaak dragen elk bij aan specifieke SDG’s.

 1. Klachtenafhandeling: Dit draagt bij aan SDG 16 (Vrede, Justitie en Sterke Publieke Diensten). Door het bevorderen van transparantie, verantwoording en effectieve klachtenafhandeling dragen we bij aan het stimuleren van vreedzame en inclusieve samenlevingen voor duurzame ontwikkeling.
 2. CO2-uitstoot: Onze inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen sluiten aan bij SDG 13 (Klimaatactie). We streven ernaar om dringende actie te ondernemen om klimaatverandering en de gevolgen ervan te bestrijden door onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.
 3. Social Return On Investment (SROI): Door het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit in onze organisatie en te investeren in de gemeenschap, dragen we bij aan SDG 8 (Waardig Werk en Economische Groei) en SDG 10 (Ongelijkheid Verminderen). Onze inzet voor SROI helpt bij het bevorderen van duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en fatsoenlijk werk voor iedereen, terwijl we ook werken aan het verminderen van ongelijkheden.

Hoe draagt Balans Schoonmaak hieraan bij?

Bij Balans Schoonmaak zijn we ons bewust van de invloed die we kunnen hebben op de wereld om ons heen. We zijn toegewijd aan de doelen van duurzame ontwikkeling en werken hard om ervoor te zorgen dat onze activiteiten bijdragen aan een duurzamere en eerlijkere wereld.

 • Schoonmaak
 • Glasbewassing
 • Vloeronderhoud
 • Cleanroomreiniging
 • Sanitaire voorzieningen
Sustainable Development Goals

Klachtenafhandeling

Op het gebied van klachtenafhandeling streven we naar transparantie en open communicatie. We moedigen feedback aan en nemen deze serieus omdat we begrijpen dat dit een essentiële stap is om ons bedrijf en onze invloed op de wereld te verbeteren. Wij staan voor een aanpak waarbij uw klachten snel en effectief worden opgelost, en we nemen stappen om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen. Dit helpt ons om voortdurend te leren en te groeien als een verantwoordelijke organisatie die klanttevredenheid voorop stelt.

CO2-uitstoot

Wat betreft CO2-uitstoot zijn we vastbesloten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, hanteren energie-efficiënte processen en stimuleren groene vervoerswijzen voor onze medewerkers. Bij steeds meer beslissingen die we nemen, vragen we ons af: “Hoe kan dit bijdragen aan het verminderen van onze CO2-uitstoot?” Ons doel is om bij te dragen aan een gezondere planeet. Daarom hebben we een ambitieus net-zero doel gesteld, namelijk om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Dit betekent niet alleen een paar bomen planten voor ons, maar dat alle beïnvloedbare uitstoot van Balans Schoonmaak naar nul wordt teruggebracht en alleen de onvermijdbare uitstoot wordt gecompenseerd met hoogwaardige carbon credits (VCS). Zodoende was het een voor de hand liggende keuze om ons voor de CO2 prestatieladder te laten certificeren. 

Social Return On Investment (SROI)

Tot slot, maar zeker niet minder belangrijk, nemen we Social Return On Investment (SROI) zeer serieus. Vaak wordt in onze branche hieraan gedacht als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Echter, wij zien SROI veel breder. We streven naar inclusiviteit en diversiteit in onze organisatie en investeren tijd en aandacht in een gemeenschap die mensen ondersteunt. Door te werken met lokale leveranciers, banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en lokale maatschappelijke projecten te ondersteunen, geloven we dat we een positieve invloed kunnen hebben op de samenleving.

Bij Balans Schoonmaak is schoonmaken niet alleen ons werk, het is onze passie en onze manier om bij te dragen aan een betere, duurzamere wereld. Sluit u aan bij onze missie en laat ons u helpen om een gezondere en schonere omgeving te creëren, terwijl we samen werken aan een groenere toekomst.

Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Balans Schoonmaak als facilitair partner

Ons lidmaatschap bij VCCN – een platvorm voor kennisdeling voor vakmensen binnen Contamination Control en onze certificaten – 9001/ ISO 14001 – laten zien dat we flexibel blijven inspelen op veranderingen en verbeteringen op onze hoofdthema’s. Kies voor Balans schoonmaak als facilitair partner en geef onze planeet een eerlijke kans. Samen maken we de wereld een stukje beter. En, stukken schoner.

Zakelijke offerte aanvragen

Vraag een offerte aan en wij komen met een gepast voorstel.

 • Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Ontvang binnen 24 uur reactie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

We snappen het best als u nog vragen heeft …

 • De door de Verenigde Naties opgestelde Duurzame Werelddoelen zijn geënt op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Deze thema’s worden opgenomen in 17 doelen, waaronder:

  1. Geen armoede
  2. Geen honger
  3. Goede gezondheid en welzijn
  4. Kwaliteitsonderwijs
  5. Gendergelijkheid
  6. Schoon water en sanitair
  7. Betaalbare en duurzame energie
  8. Waardig werk en economische groei
  9. Veilige infrastructuur en beschikbare kennis voor iedereen
  10. Gelijke kansen voor iedereen
  11. Leefbare, duurzame steden
  12. Duurzame productie en consumptie
  13. Klimaatverandering stoppen
  14. Gezonde oceanen, zeeën en rivieren
  15. Gezonde bossen en een rijke biodiversiteit
  16. Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid
  17. Samenwerken voor de Werelddoelen
 • Belangrijk is dat duurzaam gedrag ontstaat, wanneer hier gelegenheid voor wordt geboden. Onze werknemers worden dagelijks gemotiveerd en krijgen meer duurzame kennis door interne scholing. Rondom duurzaamheid bestaan verschillende uitdagingen. We komen daarom graag eens met u praten over uw wensen rondom duurzame facilitaire dienstverlening. Uw visie hierover is waardevol en laat onze mensen uitblinken in hun vak.

 • Duurzaam ondernemen slaagt wanneer er een gemeenschappelijke visie is. Zowel in- als extern. Werk je samen met een bedrijf dat niet op één lijn ligt op het gebied van duurzaam ondernemerschap, dan verklein je de ruimte voor bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen. Wij zetten in op duurzame en ecologische kennis onder onze facility medewerkers. Dat levert u een schoon, fris en goed onderhouden visitekaartje op voor uw klanten en een gezondere werk- en leefomgeving voor uw werknemers.

 • De sleutel om uitdagingen aan te kunnen is door vooruit te denken. Wij twijfelen niet om in te zetten op duurzame oplossingen. Sterker nog: wij investeren in duurzame middelen om de impact op het milieu zoveel mogelijk in te perken. Draag ook een steentje bij aan een schoner klimaat en ga in zee met een bedrijf waarmee u het verschil kan maken.