Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Het is bijna tijd voor de winterschoonmaak!

auto balans schoonmaak

Wie denkt dat de voorjaarsschoonmaak dé schoonmaak van het jaar is, heeft het mis. Want ook de winter leent zich perfect voor een grote schoonmaak. In de winter kun je bepaalde schoonmaakwerkzaamheden zelfs beter uitvoeren dan in de zomer. In dit artikel geven we je een paar tips voor jouw winterschoonmaak.

Dekens huisstofmijtvrij

De eerste tip heeft te maken met de dekens waaronder je slaapt. In dekens, kussens en matrassen verzamelt zich huisstofmijt. Helemaal voor mensen die een allergie hebben voor huisstofmijt, is dit heel vervelend. Het is voor ieders gezondheid verstandig om je dekens eens in de zoveel tijd te wassen, maar in de winter is er een simpele oplossing. Daalt de temperatuur onder nul? Dan kun je de dekens buiten hangen. Huisstofmijt overleeft namelijk niet onder het vriespunt.

Ventileren

Het klinkt misschien niet zo comfortabel, maar de winter is ideaal om te ventileren. Iedereen weet dat frisse lucht goed is voor de gezondheid en je huis zo fris blijft. Juist de winterse temperaturen zijn hier ideaal voor. Zet dus af en toe een raampje open, bijvoorbeeld als je lekker warm in bed ligt. Ventileren in de slaapkamer is ook heel belangrijk!

Koelkast en diepvries

In de zomer is het schoonmaken van de koelkast en diepvries lastig. Als je alle spullen eruit haalt, worden deze immers warm. De winter is daarom ideaal om de keuken goed schoon te maken en de koelkast en diepvries ook mee te nemen. Je zet het eten en drinken buiten en kunt rustig aan de slag gaan met poetsen.

Zomerkleding opbergen

Als je bezig bent met schoonmaken, is opruimen natuurlijk ook erg belangrijk. Heb je enig idee hoeveel stof verzamelt in kleding die niet gedragen wordt? Als je al je zomerkleding in de kast laat liggen, ontstaat er vaak een ophoping van stof. Zorg er daarom voor dat je je zomerkleding opbergt in afgesloten boxen. Zo voorkom je een hoop stof.

Luchtfilters schoonmaken

De winter is het ideale moment om de luchtfilters schoon te maken en eventueel te vervangen. In de winter zet je niet meer dagelijks een raam open, omdat de temperatuur in huis dan te snel daalt. Omdat je je huis toch goed wilt ventileren, zijn de luchtfilters heel belangrijk. Maak deze in de winter dus grondig schoon!

Veel succes met de winterschoonmaak! En als je niet alleen jouw huis, maar ook jouw werkplek schoon wilt houden, zoals kantoor schoonmaak of professioneel ramen wassen, kun je altijd op ons rekenen met een schoonmaakdienst voor bedrijven.