Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Kantoor schoonmaken? Vergeet deze plekken niet!

Balans strategisch partner van AZ

Het schoonhouden van een werkplek gebeurt vaak minder grondig dan het schoonmaakwerk dat thuis wordt verricht. Hierdoor zijn er een aantal plekken op kantoor te vinden die echt onder de maat scoren wanneer het gaat over hygiënisch schoon. Ga jij binnenkort kantoren schoonmaken, lees dan hier alles over de plekken die je echt niet mag vergeten!

Toilet schoonmaken

Toiletten op kantoor zijn niet altijd even schoon. Niet iedereen is even netjes tijdens zijn of haar toiletbezoek en dat is dan ook wel zichtbaar. Het toilet schoonmaken is dan ook beslist een van de taken die je niet mag vergeten. Vergeet daarbij ook niet de klink, licht- en spoelknop. Dit zijn namelijk de plekken waar de meeste bacteriën zitten.

De telefoon op kantoor

Wanneer je tijdens je schoonmaakwerk op kantoor een telefoon tegenkomt, haal er dan even een doekje overheen. Er wordt vaak veel gebeld, maar de telefoon wordt niet altijd met schone handen vastgehouden. Het is daarom een van de meest vieze attributen op een kantoor. Om maar te zwijgen over…

Een vies toetsenbord

Eten achter je bureau, kruimels die tussen de toetsen verdwijnen en vieze vingers die over het toetsenbord razen. Bah! Maar dat is nog niet alles. Tijdens de vele uren die we op ons toetsenbord werken, mag je daar ook nog een dosis zweet en huidschilfers bij optellen. Kortom, een ideale broedplek voor bacteriën. Al ziet een toetsenbord er redelijk schoon uit, zorg dat je deze tijdens jouw schoonmaakwerk altijd even afneemt. Een vochtig doekje is voldoende.

De kantoorprinter

De een na de ander drukt op de toetsen van de printer. Dit is dan ook de reden dat de printer een plek is waar bacteriën zich erg comfortabel voelen. Ook dit apparaat kun je heel eenvoudig schoonmaken door een vochtige doek over de toetsen te halen. Een schoonmaakster die bekend is met kantoren schoonmaken weet precies wat ze moet doen.

De koelkast op kantoor

Op een werkdag moet er natuurlijk ook gegeten worden. Vaak verdwijnen er ‘s ochtends niet alleen lunchtrommels in de koelkast, maar ook groente, melk, yoghurt en andere etenswaar. Het een lekt, het ander gaat over datum. Vaak is er niemand die zich echt verantwoordelijk voelt om de koelkas op kantoor schoon te maken, waardoor het een vieze boel wordt. Kom jij tijdens jouw schoonmaakwerk een koelkast tegen? Maak deze dan goed schoon. Een koelkast op kantoor moet minimaal twee keer in de week schoongemaakt worden.

De vaatwasser op kantoor

Thuis wordt een vaatwasser vaak met meer zorg behandeld dan de vaatwasser op kantoor. Het inpakken alleen al kan vaak veel beter. Om nog maar te zwijgen over het schoonmaken van de vaatwasser. Meestal wordt een vaatwasser op kantoor niet of nauwelijks schoongemaakt, waardoor de kans op verstopping groter wordt. Ook wordt de vaat op een gegeven moment niet meer schoon. Denk dus ook aan de vaatwasser als je kantoren schoonmaakt!

Kranen schoonmaken

Kranen zijn net als klinken een haard van bacteriën. Iedereen zit er met de vingers aan. De kranen op het toilet zijn bij uitstek het smerigst. Deze worden namelijk direct na het toiletbezoek aangeraakt. Zaak dus om de kranen vaak en goed schoon te maken.

Het koffiezetapparaat

Ook belangrijk om niet te vergeten: het koffiezetapparaat. Hebben jullie op kantoor bijvoorbeeld een mooie Douwe Egberts Cafitesse machine staan? Dan wil je deze natuurlijk wel hygiënisch kunnen gebruiken. Omdat iedereen een koffiezetapparaat constant met de vingers aanraakt, wordt deze snel vies. Daarom is het belangrijk om het koffiezetapparaat vaak en goed schoon te maken.

Goed schoonmaken kan er zowel thuis als op kantoor wel eens bij inschieten. Met een drukke baan is dit eigenlijk heel logisch. Waar je ook bent, een schone omgeving is altijd een prettig idee. Een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt dat het schoon is en jij meer tijd hebt voor dingen die er echt toe doen!