Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Hitte en vervuiling: anders schoonmaken in de zomer

auto balans schoonmaak

Als je zelf af en toe schoonmaakt, heb je het vast al eens gemerkt: schoonmaken is nét iets anders in de zomer. Als je bijvoorbeeld ramen wilt lappen bij warm weer, moet je nog sneller zijn dan anders om strepen te voorkomen. Ook professionele schoonmaakbedrijven moeten aanpassingen doen in de zomer, want het werk gaat natuurlijk gewoon door. We geven je graag wat voorbeelden!

Het hele jaar door schoonmaken

Misschien heb je vakantie tijdens de zomermaanden, maar voor een professioneel schoonmaakbedrijf als Balans Schoonmaak stopt het werk niet in de zomer. Vaak is het zelfs nog drukker; tijdens de schoolvakantie is het bijvoorbeeld het perfecte moment om aan dieptereiniging te doen in een schoolkeuken. Ook zijn er meer eenmalige evenementen zoals festivals tijdens de zomer, ook dan staan we paraat om tijdens en na het evenement schoon te maken.

Aangepast schoonmaken

Nederlandse zomers zijn onvoorspelbaar: ze kunnen grauw en duister zijn, maar ook ineens verschrikkelijk heet zijn. In dit laatste geval moeten de professionals van Balans vaak aanpassingen doen bij enkele schoonmaakdiensten. Een voorbeeld hiervan is glasbewassing. Door de hitte droogt het water op de ramen heel snel op. Ook voor onze glasbewassing crew is het geen pretje om bij grote hitte in de gondel te staan, zeker als het glas de zon reflecteert als een spiegel. Daarom proberen we op andere uren te werken, uiteraard in samenspraak met jou. Zo beginnen we vaak ‘s ochtends vroeg, voor de zon op z’n hoogst staat.

Andere schoonmaakwerkzaamheden in de zomer

Ook de schoonmaakwerkzaamheden wisselen soms in de zomer. Zoals hierboven al vermeld, zijn de zomermaanden de maanden om allerlei werkzaamheden bij scholen uit te voeren; van schoonmaak na verbouwingen tot glasbewassing en dieptereiniging. Ook bij andere sectoren kunnen de werkzaamheden verschillen. Zo doen wij aan periodiek onderhoud bij veel kantoren. Dit kan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks zijn, afhankelijk van wat er met de klant is afgesproken. Aangezien kantoren minder druk bezet zijn tijdens de zomermaanden, zijn de kantoren meestal minder vuil én hebben werknemers er minder last van als ons team ingezet wordt voor een grondige kantoor schoonmaak. Deze periode wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om aan dieptereiniging te doen voor het sanitair

Alle hens aan dek in de horeca

Ook voor de horeca zijn de zomermaanden absolute piekmaanden. Een schone hotelkamer en tafeltjes zonder viezigheid in een kroeg of restaurant, zijn absoluut van belang. Balans Schoonmaak staat dan ook klaar om jouw zaak te ondersteunen.

Balans Schoonmaak staat altijd voor je klaar

Zomer of winter, je kunt altijd op ons rekenen. We werken in veel branches en bieden een scala aan schoonmaakdiensten aan. Ben je op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht? Dan is Balans Schoonmaakdiensten B.V. het bedrijf dat je zoekt. Wij hebben liefde voor het vak én de juiste kennis en kunde. Vraag nu een vrijblijvende schoonmaak offerte aan!