Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Wat zijn de voordelen van glasbewassing?

Glasbewassing van Balans Schoonmaak

Wat zijn de voordelen van glasbewassing?

Wanneer de zon weer begint te schijnen, wordt al het vuil ineens goed zichtbaar. De spinnenwebben in de hoek of het stof op de tafel zijn opeens goed te zien. Ook vallen de opgedroogde waterdruppels en vieze vegen op de ramen een stuk meer op. Dit helpt je er waarschijnlijk aan herinneren dat het weer eens tijd is voor een schoonmaak. Glasbewassing is daarbij een stuk belangrijker dan je in eerste instantie zou verwachten. In dit artikel zijn de voordelen van glasbewassing op een rijtje gezet.

 

Een positieve eerste indruk

Jouw pand is het visitekaartje naar de buitenwereld toe. Wanneer klanten en bezoekers arriveren is dit het eerste wat ze te zien krijgen. Hun eerste indruk is hierop gebaseerd. Het hebben van schone ramen is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar speelt ook een grote rol bij de uitstraling van bedrijven. Het is een weerspiegeling van de professionaliteit en aandacht dat een bedrijf besteedt aan details. Het regelmatig laten uitvoeren van professionele glasbewassing zorgt voor een verzorgde uitstraling en een positieve eerste indruk aan iedereen die langskomt.

 

Gezondheid en welzijn

Ook de gezondheid speelt een belangrijke rol bij glasbewassing. Vuile ramen verzamelen stof, allergenen, pollen en andere ongewenste delen. Dit kan leiden tot vervuiling van de lucht in het pand. Daarnaast laten schone ramen meer natuurlijk licht binnen en zorgt het voor een helder uitzicht. Dit heeft een positief effect op de stemming en productiviteit van de werknemers.

 

Verlengde levensduur van de ramen

Het regelmatig reinigen en onderhouden van ramen door middel van glasbewassing verbetert de levensduur van ramen. Wanneer ramen niet geregeld worden schoongemaakt hoopt het vuil zich op, wat leidt tot corrosie van het glas. Door frequent de ramen van het pand te laten wassen zal de opbouw van deze schadelijke stoffen verminderen, wat een positief effect heeft op de levensduur van het glas. Voorkom dure reparaties en/of vervanging en laat je ramen onderhouden door professionele glazenwassers.

 

Betere lichtinval

Vuil, stof en vlekken op ramen verminderen de hoeveelheid natuurlijk licht dat het pand binnenkomt. Het is daarom beter om schone ramen te hebben. Dit verbetert niet alleen de lichtinval, maar heeft ook een positieve invloed op de werknemers. Natuurlijk licht helpt de concentratie en stimuleert de aanmaak van serotonine, ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’.

 

Verbeterde energie-efficiëntie

Glasbewassing kent vele voordelen, maar welke je niet mag vergeten is dat het zorgt voor een verbeterde energie-efficiëntie. Vuil en aanslag op de ramen blokkeren het zonlicht en verminderen de warmteoverdracht. Door regelmatige glasbewassing wordt het vuil verwijderd. Hierdoor behouden ramen hun natuurlijke isolerende functie en komt er meer zonlicht binnen. Hierdoor wordt er minder energie verspild aan de verwarming of koeling, en is er minder behoefte aan kunstmatig licht, wat resulteert in lagere energiekosten.

 

Bespaar tijd en moeite met professionele glasbewassing

Nu de voordelen van glasbewassing op een rijtje zijn gezet is het nog de vraag wie het gaat doen. Besteed je liever het wassen van de ramen uit? Of is het pand simpelweg te groot om zelf de glasbewassing te doen? Dan bespaar je met het inzetten van Balans Schoonmaak een hoop tijd en moeite. Ook bij moeilijk bereikbare ramen of ramen op hoogte zorgen we voor een streeploos resultaat. We gebruiken bij hoogtes tot circa 13 meter telescoopbewassing. Dit is een methode waarbij een borstel op een telescoopsteel wordt gebruikt om de ramen en de omlijsting schoon te maken. Hiervoor gebruiken we gedestilleerd water. Dit pure water droogt streeploos op en heeft een reinigende werking.