Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Het belang van schone medische instellingen en zorgcentra

Schoonmaak in Zaandam - Balans Schoonmaak

Wist je dat de schoonmaak van een ziekenhuis behoorlijk anders is dan de schoonmaak van een bedrijvenpand? En dat onze schoonmakers hiervoor ook opgeleid worden? Balans Schoonmaak snapt het belang van schone medische instellingen en zorgcentra!

Waarom medische instellingen en zorgcentra extra schoon moeten zijn

Micro-organismen zijn overal. Dit zijn vooral bacteriën, maar ook virussen en schimmels. Niet alle bacteriën zijn slecht, maar er zijn wel soorten waarvan we ziek kunnen worden of die alleen in een medische omgeving voorkomen. Deze micro-organismen worden door handen en materialen overgebracht, wat in ziekenhuizen en medische instellingen voor problemen kan zorgen. Zo krijgen 8 op de 100 patiënten een infectie. Als een medische instelling stevige hygiënemaatregelen neemt, kan dit aantal dalen.

Hoe kan een schoonmaakbedrijf helpen?

Een schoonmaakbedrijf heeft grote invloed op de hygiëne in een ziekenhuis. Zo worden niet alleen de ruimtes schoongemaakt, maar ook instrumenten en apparaten moeten goed schoon zijn. Dit kan afhankelijk van het instrument of apparaat goed gereinigd, gedesinfecteerd of gesteriliseerd worden. Verder worden micro-organismen snel doorgegeven als er veel mensen in één ruimte zijn. Daarom is het belangrijk dat de schoonmakers handschoenen dragen en zo nodig ook mondmaskers.

Speciale reinigingsmethodes

Om de overdracht van micro-organismen tegen te gaan tijdens het schoonmaken, worden er speciale maatregelen genomen. Zo wordt er heel voorzichtig omgegaan met stof. In een medische instelling worden zwabbers meestal vervangen door speciaal materiaal dat stof aan zich bindt.

Schone medische instellingen met Balans Schoonmaak

Balans Schoonmaak is gespecialiseerd in medische zorginstelling schoonmaak. Behalve ziekenhuizen en zorgcentra, maken wij ook schoon in laboratoria, tandartspraktijken, huisartspraktijken en doen we professionele schoonmaak voor vele verschillende andere bedrijven. Verder zijn onze specialisten gecertificeerd volgens de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak-en Glazenwassersbranche (RAS). Om op een hygiënische manier schoon te maken in de gezondheidszorg, heeft een schoonmaker immers andere kwaliteiten en ervaring nodig. Het is dan ook anders schoonmaken dan in de reguliere sector.

Schoonmaakdiensten

Afhankelijk van wat de klant kiest, kan Balans verschillende ruimtes schoonmaken en op verschillende manieren schoonmaken. Neem nu het voorbeeld van een dokterspraktijk. Uiteraard moeten de praktijk, de wachtzaal en de onderzoeksruimte onder handen genomen worden. Zoals eerder vermeld is dit belangrijk voor het verminderen van de overdracht van micro-organismen, maar ook voor de look van de medische praktijk. Als je patiënten ontvangt, geeft het een veel betere indruk als de ruimte spik en span is. Balans Schoonmaak vergeet natuurlijk de toiletten en de hal niet! Dit is voornamelijk reguliere schoonmaak. Voor grote medische instellingen of zorginstellingen is er soms een specifieke schoonmaak nodig. Zo moet bijvoorbeeld een operatiekamer met speciale middelen onder handen worden genomen.

Kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf

Kiezen voor een bedrijf met ervaring in het schoonmaken van medische instellingen, heeft dus alleen maar voordelen. De ruimtes zijn niet alleen op het eerste gezicht schoon, maar ook hygiënisch schoon. Een win-win-situatie!