Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Streeploos ramen wassen

Streeploos ramen wassen

Streeploos ramen wassen

Het wassen van de ramen klinkt misschien als een eenvoudige taak, maar een streeploos resultaat krijgen is lastiger dan het lijkt. Er komt namelijk veel bij kijken. Schoonmaakmiddelen, materialen en de juiste techniek zijn cruciaal. Geef de zorg uit handen door glasbewassing uit te besteden aan een professioneel glasbewassingbedrijf.

 

Het belang van streeploze ramen

Het eerste wat bezoekers te zien krijgen is de buitenkant van een pand. Om een goede eerste indruk achter te laten is het belangrijk regelmatig de ramen streeploos te wassen. Schone ramen dragen bij aan een positieve indruk. Daarnaast zorgen schone ramen voor een toenemende levensduur van het glas. Het verwijderen van vuil voorkomt ophoping van schadelijke stoffen waardoor de ramen langer meegaan. Besteed voor een streeploos resultaat de glasbewassing uit aan een professioneel glasbewassingbedrijf. Of het nu gaat om het verwijderen van vingerafdrukken, stof of andere viezigheid, een grondige reiniging is essentieel om de ramen weer te laten stralen.

 

Benodigdheden voor streeploos ramen wassen

Voor het ramen wassen met een streeploos resultaat zijn de juiste tools van belang. Het begint allemaal bij het juiste reinigingsmiddel. Er gaan veel geruchten rond over het gebruik van ammoniak bij het wassen van ramen. Er wordt beweerd dat dit dé oplossing is voor streeploze ramen. Maar andere daarentegen waarschuwen voor de mogelijke schade die ammoniak aan het glas veroorzaakt. Hoewel ammoniak inderdaad effectief is bij het verwijderen van hardnekkig vuil en vet, wordt het toch afgeraden om de ramen hiermee te wassen. Het beschadigt sommige typen ramen, zoals gelaagd glas of getinte ramen. Het is beter om te kiezen voor milde reinigingsmiddelen die gemaakt zijn voor het wassen van glasoppervlakken. De overige benodigdheden zijn; een emmer, spons, trekker, zeem, microvezeldoek en eventueel een telescopische steel voor het wassen van moeilijk bereikbare ramen. 

 

De juiste aanpak voor het ramen wassen

Wanneer de juiste benodigdheden zijn gepakt, kunnen de ramen worden gewassen. Het streeploos wassen van de ramen vereist de juiste aanpak en techniek. Volg deze eenvoudige stappen voor de beste manier om de ramen te wassen met een streeploos resultaat:

  1. Verwijder van te voren hardnekkige vlekken, zoals vogelpoep of zand, met een doek. Dit voorkomt dat er tijdens het reinigen krassen ontstaan en het sopje gelijk vies wordt.
  2. Vul de emmer met warm water en voeg hier een kleine hoeveelheid van het milde reinigingsmiddel aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. Dompel de spons in het sopje en wring het overtollige water eruit. Maak de ramen van boven naar beneden goed schoon. Geef hierbij extra aandacht aan vuile plekken, vingerafdrukken en insectenresten. Spoel tussendoor de spons regelmatig uit in het sopje om te voorkomen dat vuil zich ophoopt.
  4. Gebruik de trekker om in één lange beweging het water weg te vegen. Zeem de ramen van links naar rechts en van boven naar beneden. Het is belangrijk de trekker na elke beweging goed te drogen met de zeem om strepen op het glas te voorkomen. Zorg er voor dat de banen elkaar iets overlappen. Zo worden de eventuele sporen van de trekker direct weer schoon gemaakt.
  5. Als er na de ramen zemen nog strepen of vuil achterblijft, herhaal dan de derde en vierde stap.
  6. Maak tot slot het kozijn en de vensterbank droog met een microvezeldoek om de laatste water restanten weg te halen.

 

Uitbesteden van glasbewassing

Gegarandeerd zijn van schone streeploze ramen? Besteed de glasbewassing uit aan een schoonmaakbedrijf. Deze professionals beschikken over de juiste technieken, materialen en schoonmaakmiddelen. Het streeploos wassen van de ramen is een tijdrovende klus waardoor er tijd overblijft om te besteden aan andere belangrijke zaken. Ieder bedrijfspand is anders, waardoor glasbewassing vraagt om maatwerk. Bij Balans Schoonmaak werken we met een op maat gemaakt plan passend bij jouw pand. Ben je naast glasbewassing ook op zoek naar een andere schoonmaakdienst? Bekijk al onze diensten en neem vrijblijvend contact op.