Meer dan 40 jaar dé schoonmaakspecialist!
Terug naar het overzicht

Terugblik op het jaar 2023 van Balans

Korte terugblik op het jaar 2023 van Balans

Het jaar nadert zijn einde en in deze hectische tijd hebben we nog de ruimte gevonden bij Achint voor een korte terugblik op het jaar 2023. We zetten de belangrijkste hoogtepunten op een rij en blikken ook met een schuine blik vooruit op het jaar 2024.

In 2023 zijn er weer allerlei mooie projecten opgestart. Welke springen er voor jou het meest uit?

“Dat zijn er een heel aantal. We hebben de werkzaamheden voor Partou mogen uitbreiden omdat zij zeer veel vertrouwen in ons hebben als hun schoonmaakpartner. Spa Zuiver, omdat wellness een ander soort schoonmaak vergt. En er zijn nog veel meer projecten die ik kan opnoemen, maar dat redden we niet voor het einde van het jaar.”

Je team op het hoofdkantoor is uitgegroeid van 20 naar 30 medewerkers. Een mooie prestatie! Waar ben je het meest trots op?

“Voor mij staat het team voorop. Bij Balans proberen we een hechte familie te creëren met mensen die met en voor elkaar willen werken. Alleen op die manier kun je altijd top presteren. Die onderlinge relaties proberen we te creëren door een open kantoor te zijn en leuke uitjes te organiseren. Met dit jaar als absoluut hoogtepunt, toch wel de reis naar Split. Ik ben dus vooral trots op het feit dat we, ondanks de groei in medewerkers, altijd een hecht team blijven.”

Klanttevredenheid is voor jou altijd al een van de belangrijkste pijlers geweest. Is Balans naar jouw mening voldoende in staat geweest om de klanttevredenheid op niveau te houden?

“Bij Balans is klanttevredenheid inderdaad cruciaal. Natuurlijk gaan er ook bij ons dingen niet goed, maar we staan ervoor dit zo snel mogelijk op te lossen. Daar is ons alles aan gelegen. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de feedback. Vanuit ons klanttevredenheidsonderzoek krijgen we nog steeds de complimenten over ons dagelijks functioneren. Ik ben in ieder geval van mening dat het team er alles aan doet om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn.”

Een ander onderwerp dat jij belangrijk vindt is duurzaamheid. Hoe heeft Balans hier nieuwe stappen in gezet?

“We hebben ‘het eerlijke verhaal’ op de website gepubliceerd met duidelijke doelen waar we ons dagelijks bij Balans voor inzetten. Recent hebben we ook onze CO2 prestatieladder certificering behaald. Duurzaamheid is gewoon een onderwerp waar we allemaal niet langer omheen kunnen en wij hopen in onze branche een voorloper te kunnen zijn.”

Tot slot, 2024 staat voor de deur. Wat verwacht je van dit jaar?

‘’Allereerst ben ik vooral trots op de stappen die we maken met de organisatie. Het is naast groeien ook belangrijk om soms stil te staan en te evalueren. De ambitie om de komende jaren door te groeien naar een top 10 organisatie in de Nederlandse schoonmaakmarkt is er echter nog steeds. Vanuit de kernwoorden: financieel gezonde groei, innovatie en het verbeteren van onze dienstverlening zullen we deze ambities om gaan zetten in resultaten. We zullen nog intensiever inzetten op begeleiding en doorontwikkeling van de medewerkers en ook op het versterken van onze relaties met bestaande klanten, het aantrekken van nieuwe klanten, gerichte overnames en het verder verduurzamen van onze activiteiten.’’